Китайският балон, който прелетя над Северна Америка и беше свален над

...
Китайският балон, който прелетя над Северна Америка и беше свален над
Коментари Харесай

САЩ с доказателства, че китайският балон бил шпионски

Китайският балон, който прелетя над Северна Америка и беше свален над Атлантическия океан, е бил екипиран с технология за електронно наблюдаване, способна да наблюдава връзките на Съединени американски щати, оповестяват от Държавния департамент на страната, представени от Си Ен Ен и " Гардиън ".

Оборудването, способно да прихваща и геолокира връзки, е било разпознато от шпионски аероплан U2, изпратен да ревизира балона.

" Оборудването на балона, летящ на огромна надморска височина, очевидно е било за разузнаване и е несъвместимо с оборудването на борда на метеорологичните балони ", безапелационен бе държавен чиновник, който разясни, че то е включвало огромен брой антени, с цел да улавя и събира връзки.

" Беше оборудван със слънчеви панели, задоволително огромни, с цел да създаде нужната мощ за работа с голям брой дейни датчици за събиране на разследваща информация ", уточни още служителят.

Китай е употребявал такива балони за събиране на разследваща информация от 40 разнообразни страни на пет континента, твърдят от Съединени американски щати.

Вашингтон обмисля наказания против забърканите в случая, в това число против производителя на балона, който съгласно Държавния департамент е " утвърден снабдител " на Китайската народноосвободителна войска.

Страната показва, че ще ускори напъните си за откриване и справяне с по-големите действия по наблюдаване на Китайската национална република, които представляват заплаха за националната ѝ сигурност и тази на нейните съдружници и сътрудници.

Американските военни нямат пълномощия да събират разследваща информация в Съединени американски щати, тъй че на самолета U2 беше предоставено особено позволение да организира интервенцията за контраразузнаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР